«

»

Druhá „Vrchovina“ už tuto sobotu!

MTB Pohár Drahanské vrchoviny 2024 „popojede“ tuto sobotu, 1. června, svým druhým závodem v Jinačovicích. Malebná obec, ležící nedaleko naší krajské metropole, přivítá bikery už po třetí, přičemž se po roce opět vrátíme na osvědčené tratě, které jsou situované do soukromého lesa a na soukromé pozemky východně nad obcí.

Majitel firmy Velsbike s.r.o., pan Aleš Balabán spolu se starostou Jinačovic, Honzou Kazdou, byli před lety iniciátory myšlenky, že by se v Jinačovicích mohla jezdit MTB „Vrchovina“. Do současné podoby „dotáhl“ tuto myšlenku Michal Hájek, který je nejen svědomitým šéfem stávajícího pořadatelského týmu, ale také tatínkem dvou šikovných místních mladých bikerů: devítiletého Matěje a jedenáctileté Emmy Hájkových. Oba jmenovaní se výrazně prosadili ve svých kategoriích na úvod v Babicích nad Svitavou a byli hodně vidět i v úvodních dvou závodech Českého poháru horských kol v Touškově a na Zadově. Pro (nejen) jinačovické cyklistické fandy je toto určitě ta nejlepší pozvánka na blížící se závod, a Ti určitě nebudou váhat přijít povzbudit svoje mladé domácí favority!

Zde mrkněte na PDV Jinačovice 2024 propozice a níže jsou uvedeny plánky tratí, které jsou oproti loňsku prakticky beze změn. V prestižní elitní kategorii mužů by měl v sobotu obhajovat vítězství Petr Šich (Superior Riders), který zde loni svedl zajímavou vítěznou bitvu o zlato s Ondrou Fojtíkem (Auto Pokorný). A protože Peťa odstartoval při premiéře v Babicích vítězně i letošní „Vrchovinu“, pevně věříme, že ozdobí svojí účastí i sobotní závod v „Jinačkách“! Mezi elitními ženami bude obhajovat loňské prvenství Aneta Valová (Aspire Opportunity Brno).  Předpověď počasí je zatím na nastávající víkend značně neurčitá, ale jedno je jisté: sníh, ze kterého jme měli obavy v Babicích se tentokrát určitě konat nebude..!

A nejčerstvější zprávy na konec: v závodě mužů ELITE mě potvrdil na sobotu svůj start Emil Hekele! A možná, že i nejeden účastník / účastnice z právě skončeného „svěťáku“ v Novém Městě na Moravě si na tratě v Jinačovicích také najde cestu..! Uvidíme… Ať tak, či tak: určitě nebude v sobotu chybět ani patronka seriálu, senátorka  Ing. Jaromíra Vítková a pro děti bude k dispozici opět po celou dobu akce skákací hrad! Takže v sobotu se na Vás  móóóc těšíme! A přivezte s sebou sluníčko!

Důležité informace k závodu: PDV Jinačovice 2024 – info
  • přístup k tratím

  • areál závodu

Plánky tratí:
  • trať do 6- ti let

  • trať 7 – 10 let

  • trať 11 – 15 let

  • trať nad 15 let

Na úplný závěr zdůrazňuji, abyste nejezdili nahoru do prostoru startu a cíle, ale dodrželi pokyn pořadatelů a parkovali na stanoveném místě – v areálu fy Banador!  Zopakuji, že tratě i jejich zázemí jsou na soukromých pozemcích! Vše by pak o to víc mohl zkomplikovat případný déšť, kterým meteorologové straší… A uvíznout nakonec na podmáčené louce byste určitě už vůbec nechtěli… Pevně věříme, že budete v této věci disciplinovaní a ukáznění stejně jako loni! Předem Vám za to díky moc!