«

»

Okrouhlá a Nové Město…-2

…budou o tomto víkendu dvěma centry světového bikingu. Zatím, co „svěťák“ v Novém Městě na Moravě se dařilo (byť s omezeními) pořádat bez přerušení i v době „COVIDové“, na pohárové tratě v Okrouhlé se vracíme po dvouleté odmlce. A o to více se letos na Okrouhlou – „Monzu“ určitě všichni těšíme!

Pořadatelé pod svědomitou a erudovanou taktovkou ředitele závodu a starosty obce Gustava Grüna a traťového ředitele Pavla Tlamky jsou už v plné práci a některé traťové pasáže jsou už k dnešnímu dni vyznačeny -„vymlíkovány“. Dvě věci jsou jisté: zatím co při valchovské premiéře jsme zimou „jektali zubama“, na Okrouhlé nás podle aktuální předpovědi počasí čekají daleko příjemnější teploty a především hodně sluníčka! Druhou jistotou je, že klasický „velký“ okruh nebylo z důvodu masivní těžby kůrovcového dřeva v lokalitě postavit v podobě, na kterou byli rajdři zvyklí ještě z doby před COVIDEM. Každopádně druhou verzi propozic, schválenou hlavní rozhodčí, Aničkou Tlamkovou už můžete nastudovat PDV-2022-Okrouhlá_propozice_opravene  a zde jsou i plánky z části (nuceně) inovovaných tratí:

Z uvedeného je patrné, že na hlavním okruhu chybí (z výše uvedených důvodů) výjezd na „Klenčí“ – nejvyšší bod původního okruhu. Nicméně druhá atraktivní část tratě – „Sklaka“ je beze změn, stejně jako technická pasáž „Leséček“. No a já už jen připomenu, že posledními vítězi z r. 2019 zde byli v elitních kategoriích mužů a žen Martin Tvaróg z Přerova a zkušená Kristýna Koscová (TS Bohemia Kross Racing). V sobotu se na Vás na „Monze“ opět těšíme s vírou, že středem Vaší pozornosti bude kromě MTB svátku v NMnM i MTB obnovený závod v Okrouhlé!